PREMIE OVERZETDAKEN

Vlaamse renovatiepremie 2017

Ontvang tot 2.500€ (of 3.333€) renovatiepremie op de plaatsing van uw overzetdak!
Een overzetdak of een nieuwe dakbedekking in dakpanelementen komt ook in 2017 in aanmerking voor de renovatiepremie van 20% of 30% van het totaalbedrag. Dit percentage is afhankelijk van een aantal factoren en randvoorwaarden opgelegd door de overheid.
Vraag hierover zeker extra informatie aan onze adviseurs!

Vlaamse verbeteringspremie 2017

Deze premie bedraagt 50% van de uitgevoerde dakwerken (zoals de plaatsing van het overzetdak systeem) en dit met een maximum van 1.250€ verbeteringspremie. De verbeteringspremie is echter niet combineerbaar met de renovatiepremie maar kan bij kleinere dakprojecten toch gunstiger uitkomen dan de renovatiepremie. Onze vakmannen zullen u hierin begeleiden met het passende advies

Langs de binnenzijde

Onze installateurs plaatsen altijd een kwalitatieve onderdakfolie onder het overzetdak waardoor men perfect langs de binnenzijde het dak kan isoleren. Doordat deze onderdakfolies dampdoorlatend en toch 100% waterdicht zijn, bestaat er geen enkel risico op condensatieproblemen.

Isolatie premie

Ook in 2017 is het nog steeds mogelijk om een premie voor dakisolatie te verkrijgen via de netbeheerder (Eandis of Infrax). Deze bedraagt momenteel 6€ per geïnstalleerde m² dakisolatie. De dakisolatie dient wel aan een warmteweerstand waarde te voldoen van minimum (rd) 4,5m²K/W.
Dit komt overeen met een isolatiedikte van minstens 10cm dakisolatie in PIR of PUR tand en groef isolatieplaten.

Isolatie in combinatie met een overzetdak is zeker mogelijk!

 

Langs de buitenzijde

Is de binnenzijde van het dak moeilijk bereikbaar om te isoleren of bevinden zich afgewerkte kamers onder het dak? Dan kan men het dak altijd nog isoleren langs de buitenzijde met het sarking dakisolatie systeem. Hierbij plaatst men vakkundig isolatieplaten onder de lattenconstructie van het overzetdak. In sommige gevallen dient dan wel eerst de oude dakbedekking verwijderd te worden.
Onderzoek zeker deze mogelijkheid om uw overzetdak extra te laten isoleren en maak dan zeker gebruik van de isolatiepremie!

 

 

Ook hierin wordt u bij de aanvraag van de premies volledig begeleid met een compleet isolatiedossier met de nodige attesten.